Кого боги хочуть покарати, того вони роблять педагогом
Луцій Анней Сенека (4 р. до н.е.- 65 р. н.е., римський філософ, поет і державний діяч)

середа, 1 квітня 2015 р.

Для чого потрібна вода рослинам і тваринам?

Ми, учні 3-Г класу, працювали над темою " Вода - життєдайна сила". 
За цей час ми зібрали багато цікавого матеріалу про воду, склали казки про подорож краплинки води,  підібрали  прислів'я, приказки, малювали водойми України.
Було організовано екскурсію до річки  Псел.
Створили презентацію, учнівський бюлетень.

У медицині вода - розчинник, лікарський засіб, засіб санітарії та гігієни, "транспортний засіб". Підвищення рівня медичного обслуговування та зростання народонаселення планети Земля природним чином веде до зростання водоспоживання на медичні цілі.
У сільському господарстві вода - "транспортний засіб" поживних речовин до клітин рослин і тварин, учасник процесу фотосинтезу, регулятор температури живих організмів. Обсяги води, які витрачаються для поливу сільськогосподарських рослин, при годівлі тварин, птиці, не поступаються обсягами, використовуваним промисловістю.
У побуті вода - засіб санітарії та гігієни, учасник хімічних реакцій, що протікають при приготуванні їжі, теплоносій, "транспортний засіб", що видаляє продукти життєдіяльності людини в каналізацію. 

Без води не замісити тісто для хліба, не приготувати бетон для будівництва, не зробити ані папір, ані тканину для одягу, ні гуму, ні метал, ні цукерки, ні пластмасу, ні ліків - нічого не зробити без води!

Немає коментарів:

Дописати коментар